Ce inseamna dezvoltare armonioasa?

Un copil este cel mai mare proiect al unui parinte, orice investiei in viitorul lui fiind o sansa in plus pentru o viata implinita.
Dezvoltarea armonioasa este alcatuita din cresterea la potentialul maxim al capacitatilor fizice, mentale si spirituale. Toate aceste componente trebuie sa fie dezvoltate echilibrat, deoarece investitia mai mare intr-unul decat in celelalte, va crea un dezechilibru mai tarziu.

Ne adresam copiilor cu varste intre 9-16 ani, care sunt dornici de miscare si care vor sa urmeze un stil de viata sanatos.

Ce se lucreaza la dezvoltarea
fizica armonioasa?

01

Dezvoltarea calitatilor motrice

Acestea sunt atribute fiecarei persoane si se refera la :
forta, viteza, rezistenta si capacitatile coordinative (sincronizare, ambidextrie, echilibru, orientare in spatiu). Fiecare copil are un potential ne-descoperit care trebuie lucrat cat mai repede.

02

Invatarea schemelor de miscare primare

Aici includem miscari precum: cataratul, alergatul, sariturile, taratul, aruncarile. Toate aceste scheme de miscare sunt necesare in viata de zi cu zi dar se transmit si in alte ramuri sportive.

03

Modelarea psihologica

Copii au nevoie in primul rand de modele de perfomanta in diferite domenii. Daca la scoala au ca model profesorii de diferite materii, care cu cat sunt mai buni si comunica mai bine, cu atat mai mult ii insipira si pe cei mici sa se auto-depaseasca, in cazul miscarii se aplica acelasi principiu, un antrenor in forma fizica buna cu o mentalitate pozitiva va influenta si copilul sa isi doreasca un corp sanatos.

04

Obisnuirea cu disciplina

Aceasta componenta este specifica sportului deoarece doar prin disciplina se pot obtine rezultate intr-un domeniu, iar sportul nu face exceptii. Un copil disciplinat va fi mult mai usor de lucrat cu el si va invata mai eficient tot ceea ce are nevoie.

05

Prevenirea afectiunilor psiho-comportamentale

Atat de intalnite in prezent, unde copii devin hiper-activi si detasati de realitate din cauza timpului excesiv petrecut in fata ecranelor si a sedentarismului. Efectele nocive ale sedentarismului si ale realitatii virtuale in care traiesc cei mici, pot fi combatute prin antrenamente fizice bine gandite si dozate.

Programeaza o
sedinta de test

Afla mai multe detalii si programeaza o sedinta de test cu evaluatorii nostri

Programeaza o evaluare

Top